Vrei Să Te Muți? Află Când Scad Prețurile La Apartamente

Indiferent dacă faci parte din categoria vânzătorilor sau din cea a cumpărătorilor, te interesează prețul locuințelor.

Un aspect chiar mai important de atât este când scad prețurile la apartamente. Dacă ești nerăbdător să devii proprietar, știi că acela e momentul propice pentru achiziționare.

Cu cât prețurile imobilelor sunt mai mici, cu atât vei rămâne tu cu mai mulți bani în... cont. Eram pe aproape să zic "buzunar", însă ar fi bine să fie vorba despre o sumă frumușică, una care să nu poată fi păstrată așa de ușor la îndemână. Nu ești de acord cu mine?

Întorcându-ne la subiectul nostru presant, în calitate de vânzător, e la fel de util să afli când scad prețurile la apartamente. E simplă logica. Vei vedea care este momentul prielnic pentru a... te opri din promovare și din încercarea de vânzare a apartamentului tău.

Nu închide pagina încă, ci așteaptă să-mi termin ideea. E perioada în care nu mai vinzi nimic și doar aștepți. Evident că prețurile apartamentelor nu o vor ține la nesfârșit la vale...

Ele se vor întoarce la un prag normal (pentru tine) mai devreme sau mai târziu. 

Stai fără grijă, nu te las pierdut în timp și spațiu. Îți voi da în cele ce urmează sfaturi prețioase și practice cu privire la investițiile imobiliare.

Înainte de toate, vreau să precizez că nu mă refer acum la o anumită perioadă a anului în care ai cea mai mare șansă să găsești apartamentele ieftine. Am vorbit deja despre acest subiect.

Articolul în cauză se numește Află Acum În Ce Perioadă A Anului E bine Să Cumperi Apartament.

Dă un clic pe titlu pentru mai multe detalii.

De această dată vom avea o privire mai de ansamblu și aflăm noțiuni oarecum generale care influențează prețul în domeniul imobiliar.

La urma urmei, nu e de ajuns să știi că, de exemplu, toamna este momentul ideal cumpărării.

Sunt mulți alți factori care stabilesc prețul. De la un an la altul pot fi nenumărate modificări semnificative.

Gata, nu mă mai învârt în jurul cozii și trec la oferirea informațiilor de care ai nevoie.

Când scad prețurile la apartamente, de fapt?

Evoluția pieței imobiliare în ultimii ani a fost ascendentă... la modul cel mai serios cu putință.

Hai să o luam pas cu pas.

Totul a început odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, în anul de glorie 2007. E de la sine înțeles. Am devenit internaționali, ca să zic așa.

Ne-am deschis orizonturile, dar împreună cu acestea și portofelele. Nu există niciodată numai avantaje, orice lucru are mereu și părți negative.

Așadar, cu toate că imediat după aceea, în anul 2008, a urmat o criză economică (inevitabil a apărut și o criză imobiliară), prețul locuințelor nu a scăzut exagerat de mult. Ba din contră, el a urcat ușor de tot.

Ca o medie, după 11 ani, putem spune că e o diferență de aproximativ 30% față de prețul inițial. Acesta e procentul de creștere al prețului apartamentelor.

Bineînțeles, au fost îmbunătățite și salariile între timp, motiv pentru care nu e ceva ieșit din comun. O estimare mai recentă arată că anul 2016 a venit cu o scumpire a apartamentelor de 13%, iar 2017 cu una de 9%.

Deși nu a picat prețul, acesta a crescut cu un procent mai mic. Nu e loc de comentarii. Știi cum se spune, "nemulțumitului i se ia darul".

E mai bună o schimbare pozitivă mică decât niciuna. Ea ne dă speranța unui viitor și mai luminos.

Referitor la zonele țării, Timișoara a avut anul trecut cea mai mică oscilație a prețului (în jur de 1%), iar Cluj - marele centru universitar - e la polul opus (nu mai puțin de 20%).

Un alt aspect ce urcă sau coboară prețul imobiliarelor are legătură cu ultimele noutăți despre Prima Casă. Dacă plafonul de creditare e mare, prețul unui apartament merge până la cer. În caz contrar, suma coboară cu viteza luminii.

Cererea și oferta fac regulile jocului în lumea imobiliară... ca în toate afacerile, de altfel.

Având în vedere că o mare parte din cumpărători apelează la programul Prima Casă, piața imobiliară are de suferit dacă nu mai sunt oferiți banii sau dacă intervine vreo altă problemă.

La fel este atunci când se schimbă legislația și se modifică procesul de acordare al creditelor de orice tip. Mai multe etape înseamnă mai puține tranzacții.

Asta ca să nu accentuez că, în ultima vreme au fost construite o mulțime de blocuri noi de locuințe în întreaga țară. De aceea, ce iți pot spune cu certitudine e că, prețurile apartamentelor vechi vor scădea.

Toată lumea aleargă după imobilele noi, crezând că e mai sigură achiziția. Sigur, nu au trecut anii peste instalații și riscul de defecțiune se presupune a fi mai mic. Totuși, asta nu garantează nimic.

Cred că, asemenea mie, și tie ți-a dovedit viața nu doar o singură dată că poate fi imprevizibilă și te poate "surprinde". N-ai idee ce se va întâmpla în timp, însă un apartament nou costă fără doar și poate mai mult. Alegerea e la tine.

Gândește-te doar că oricum vei face evaluarea apartamentului. Fie el nou sau vechi, ar trebui să știi totul despre locuință înainte de a semna contractul de vânzare - cumpărare.

În cazul în care nu prea ai idee ce și cum, află aici ce trebuie să știi când cumperi un apartament. Nu sunt tocmai puține lucruri...

Cam atât am avut de spus despre această temă pentru moment.

Oricum te-ai decide să acționezi, te sfătuiesc să ai alături un agent imobiliar din orașul tău. El cunoaște perfect pulsul zonei și va opta pentru cea mai bună strategie de vânzare / cumpărare / închiriere, personalizată nevoilor tale.

Domina Imobiliare e o agenție cu experiență în domeniu, ce oferă servicii complete de consultanță imobiliară pe raza județului Gorj.

Nu ezita să ne dai acum un telefon la 0737.800.000. Suntem gata să îți sărim în ajutor!

0737 800 000