Grafic: Cum s-a manifestat interesul gorjenilor pentru investiții imobiliare în 2023?

Domina Imobiliare, agenția cu cea mai mare bază de date de clienți și cu cel mai reprezentativ portofoliu de anunțuri, anunță cifrele oficiale ale anului 2023 în materie de tranzacții. Toate datele sunt extrase strict din activitatea agenției imobiliare.

2023 a fost un an al așezării, al corecțiilor și al deciziilor raționale pentru toate tipurile de clienți pe care îi avem în portofoliu: vânzători, dezvoltatori, cumpărători. Acest trend absolut natural și binevenit s-a împletit de minune cu poziționarea Domina Imobiliare în sistem de reprezentare exclusivă, deoarece am reușit să fim parte în mod sănătos din modul în care piața se reorganizează, păstrând valorile care ne-au făcut relevanți: imparțialitate, transparență, respect pentru fiecare tip de client. Mai mult decât atât, aceste direcții ne-au ajutat să creștem echipa în zonele în care am simțit că au nevoie partenerii noștri. Ruben Drăghici, General Manager Domina Imobiliare.

Topul vânzărilor imobiliare

În 2023, comparativ cu anul anterior, s-au înregistrat creșteri ale apetitului gorjenilor în special pentru achiziții de case (creștere cu 64%) și terenuri (16%), dar trendul ascendent a fost unul vizibil pentru toate categoriile de proprietăți.

De asemenea, 2023 a fost un an în care ne-am luat mai mult timp să ne așezăm la masa discuțiilor cu reprezentanții celor mai importante zone de colaborare: Financiar/Bancar (pentru dezbateri ce au vizat dinamica segmentului de creditare), parteneri care au avut nevoie de consultanță în analiza/stabilirea prețului corect, colaboratori care au văzut în Domina Imobiliare mai mult decât o platformă de reprezentare imobiliară, și, mai exact, acel partener care le poate indica un spațiu, un loc potrivit pentru desfășurarea unui eveniment sau pentru investiții inteligente. Ruben Drăghici, General Manager Domina Imobiliare.

Segmentul apartamentelor vechi a fost preferat în comparație cu cel al proprietăților similare din ansambluri rezidențiale. Mai exact, 40% dintre achizițiile de apartamente au fost reprezentate de construcții în blocuri vechi, în timp ce 13.98% dintre cumpărători au optat pentru apartamente noi, situate în ansambluri rezidențiale. Pentru acest tip de proprietăți, portofoliul Domina Imobiliare s-a îmbogățit în 2023 cu 2 ansambluri rezidențiale noi: Infinity Residence 3 și Șișești Residence 2, ambele având termene de finalizare și predare în anul 2024.

Apetitul pentru case și terenuri a fost, de asemenea, crescut în 2023, fiecare dintre aceste categorii reprezentând 21.5% respectiv 23.6% din totalul contractelor semnate.

Topul închirierilor imobiliare

Interesul pentru închirieri a fost unul crescut în anul 2023, fiind înregistrată o creștere cu 21% a întregului segment (pe toate categoriile de proprietăți). În mod excepțional, pentru segmentul închirierilor de garsoniere și apartamente, cererea a fost una semnificativ mai mare comparativ cu anul 2022 (creștere cu 25%).

Cea mai mare valoare a unei tranzacții

Cel mai reprezentativ contract de achiziție semnat în 2023 a fost dat de o proprietate în valoare de 270.000 de euro din categoria Case & Vile.

Cea mai rapidă tranzacție

În 2023, cea mai rapidă semnare a unui contract a fost în 7 zile de la momentul listării proprietății în platforma Domina.ro. În medie, conversiile înregistrate prin Domina Imobiliare indică un procent de 21, aceasta fiind rata semnării contractelor post vizionări.

Cele mai bune perioade de tranzacționare

Unul dintre principalele avantaje pe care îl au clienții Domina Imobiliare este accesul la date, agenția fiind în permanență preocupată de colectarea și interpretarea statisticilor extrem de relevante în contextul menținerii transparenței și obiectivității prestării serviciilor de consultanță în tranzacționare. În acest sens, analiza perioadelor de tranzacționare cu apetit crescut pentru achiziții a indicat un interes mare în lunile de toamnă, luna septembrie fiind una ce a înregistrat creșteri semnificative.

Rezultatele platformei online Domina Imobiliare

În 2023, platforma Domina Imobiliare a beneficiat de noi actualizări de baze de date, dar și în sistemele de management al proprietăților, ce a adus o creștere a eficienței echipei de agenți și un plus de transparență în relația cu vânzătorii/dezvoltatorii imobiliari.

De asemenea, traficul măsurat în număr de vizitatori unici (165.000) și de sesiuni deschise (637.000) pe www.domina.ro a crescut față de anul anterior.

Extinderea parteneriatelor Domina Imobiliare cu 10 dintre cele mai cunoscute platforme de promovare a anunțurilor imobiliare a crescut semnificativ șansele de tranzacționare pentru toate tipurile de proprietăți în fiecare lună a anului.

Despre Domina Imobiliare

Cu o experiență de peste 15 ani în piața imobiliară din județul Gorj, Domina Imobiliare este agenția ce oferă servicii integrate de intermediere imobiliară (vânzări, cumpărări, închirieri de garsoniere, apartamente, case/vile, terenuri, spații comerciale, depozite). Cu o echipă de 10 consultanți imobiliari specializați în toate ariile dedicate și complementare tranzacționării de profil, Domina reușește să rămână cea mai dinamică și reprezentativă entitate locală din industrie, având un portofoliu substanțial de oferte active în fiecare zi. 

Începând cu anul 2022, Domina Imobiliare a ales sistemul de reprezentare exclusivă, introducând politica de comision 0% aplicată doar cumpărătorilor.

Contact

Website: www.domina.ro

E-mail: [email protected]

Telefon: 0737 800 000

Infograficul complet:

0737 800 000