Cum știi dacă poți înlocui un agent imobiliar în viitoarea tranzacție?

Cei mai mulți dintre clienții Domina știu din prima clipă în care se adresează echipei noastre de consultanți că beneficiile colaborării sunt concrete și evidente. Cu toate acestea, există clienți care se arată neîncrezători în ceea ce privește plus valoarea adusă de un consultant imobiliar specializat.

Punctual, iată câteva beneficii pe care clienții le primesc încă din prima clipă a semnării unui contract cu o agenție imobiliară profesionistă:

  • Creșterea șanselor de tranzacționare rapidă
  • Creșterea șanselor de tranzacționare la prețul vizat de vânzător
  • Economisirea resurselor de timp și chiar de ordin financiar
  • Scutirea clienților de stres, convorbiri multiple cu potențiali clienți, evitarea situațiilor de întâlnire a falșilor clienți interesați de tranzacționare
  • Creșterea șanselor de negociere în favoarea clientului
  • Îndeplinirea obiectivului vizat de client (achiziția unei locuințe/a unui teren chiar în zona dorită, închirierea unei proprietăți în bugetul vizat, în apropierea punctelor de interes vizate etc.)

Cum știi dacă poți înlocui un agent imobiliar în viitoarea tranzacție?

Când întâlnim un client care este neîncrezător în beneficiile pe care noi, ca agenție imobiliară de prestigiu, le oferim, îl rog să facem împreună un exercițiu de imaginație. Să presupunem că vindeți o proprietate și că nu doriți să lucrați cu o agenție, așadar nici să îi plătiți un comision conform unui potențial contract semnat. În acest caz, din cele 21 de zile de concediu dintr-un an, imaginați-vă că anul viitor veți avea doar 10, pentru că diferența de 11 va fi alocată efectuării pozelor proprietății, redactării anunțului, promovării pe diverse site-uri, vizionărilor, discuțiilor cu potențiali clienți, verificării actelor, drumurilor la notariat, pregătirii documentației cadastrale, emiterii certificatelor de performanță energetică. Ei bine, din bugetul concediului pentru celelalte 10 zile rămase, vă rugăm să mai scădeți o sumă considerabilă alocată deplasărilor necesare. Nu putem cuantifica în resurse financiare stresul, neliniștea și tumultul unei tranzacții, care, de cele mai multe ori, se răsfrâng și asupra celor dragi. Ruben Drăghici, Consultant imobiliar și General Manager Domina Imobiliare.

Așadar, nu ar fi mai indicat să apelați la un consultant imobiliar?

5 beneficii pe care ți le oferă o agenție imobiliară și la care nu te-ai gândit vreodată

Pentru dezvoltatorii imobiliari

  • Agenția imobiliară este cea care ține deschisă comunicarea cu toți clienții.
  • Alegerea finisajelor, evaluarea imobilului, vizionări, prezentarea stadiilor de construcție cu documentarea aferentă sunt sarcinile consultantului imobiliar.
  • Agenția se ocupă în totalitate de centralizarea apartamentelor rămase disponibile și gestiunea celor vândute.
  • Agenția are grijă ca portofoliul de poze să redea etapa de execuție la care se află imobilul.
  • Agenția evaluează în timp real potențialul pe care îl are imobilul în raport cu tendințele pieței.

Pentru vânzători

  • În primul rând, încheierea unui contract cu un proprietar înseamnă asumarea protejării fiecărei părți, conform clauzelor propuse.
  • Un contract înseamnă o dovadă de încredere și de respect reciprocă, un document ce asigură seriozitate și implicare constantă, dar și o normă legală ce trebuie respectată.
  • Astfel, fără semnarea în prealabil a unui contract, agenția nu poate prelua o cerere de vânzare a unui imobil.
  • Vânzarea unui imobil presupune o serie de activități pe care agenția le execută cu acordul proprietarului, cum ar fi efectuarea pozelor, accesul la date personale și operarea acestora.
  • Un beneficiu relevant al colaborării agent imobiliar-vânzător este dat de capacitatea agentului de a modela în sensul cel mai bun al rigidității proprietarului în situații ce pot anula succesul unei tranzacții. De exemplu, indicarea strictă a unei anumite monede în plin proces de negociere cu un client valid poate determina clientul să caute alte opțiuni (exemplu concret: prețul unui apartament vândut să se achite doar în Euro).

Pentru cumpărători

  • Agenția poate evalua corect prețul unei proprietăți.

Important: Un bun agent imobiliar nu oferă prețuri chiar și estimative la o simplă conversație telefonică, bazată pe aproximări de suprafețe, zonă, calitatea materialelor folosite etc.

O provocare frecvent întâlnită este aceea de a le oferi clienților informații cu privire la prețul imobilelor, de cele mai multe ori neavând informații minime exacte despre proprietate (suprafață, beneficii, starea construcțiilor, existența utilităților, situația juridică etc.). Toți acești factori influențează prețul unui imobil, lucru esențial în înțelegerea faptului că nu este atât de simplu să evaluezi o proprietate fără a cunoaște detalii și fără a o vedea. Alături de factorii enumerați, determinante în stabilirea unui preț corect sunt fluctuația pieței imobiliare pe o perioadă de timp, precum și fluxul tranzacțiilor încheiate, cât și rapiditatea încheierii cu succes a unei tranzacții imobiliare. Andreea Ionașcu, Consilier Juridic.
  • Agenția poate consilia cumpărătorul în procesul de negociere, atât în susținerea demersului, cât și în oferirea unor argumente solide în oprirea negocierii, atunci când intenția clientului nu este una conformă cu cerințele pieței.
Cu siguranță, orice cumpărător dorește să achiziționeze sau să închirieze un imobil la un preț cât mai mic. Astfel, orice știre cu privire la recesiune sau la reconfigurarea pieței poate fi tratată de client ca un beneficiu major în negociere. Datoria mea, în calitate de consultant imobiliar, esta aceea de a informa corect clienții pe care îi reprezint despre prețul corect al proprietății, despre evoluția pieței imobiliare, creându-le astfel, siguranța unei tranzacții imobiliare sigure și la prețul corect. Adrian Răscol, Consultant imobiliar.
  • Agenția poate ajuta clientul în conturarea așteptărilor în raport cu realitatea. De exemplu, o ofertă activă nu înseamnă o tranzacție de succes rapidă în orice situație pentru cumpărător. Același lucru se aplică și la polul opus, pentru vânzător.
Un consultant imobiliar profesionist este un vizionar, prin definiție. Acesta trebuie să aibă capacitatea de a înțelege fenomenele, recurența și perspectivele pieței și de a le aplica pe specificul clienților și ofertelor din portofoliu. Teofil Gioancă, Consultant Imobiliar.
  • Agentul imobiliar este mai mult decât un intermediar. Este un profesionist conectat la informații, trenduri și știri din toate domeniile de activitate și din comunitatea din care face parte, efort aproape imposibil pentru cei mai mulți dintre clienți, aceștia fiind adesea specializați în aria lor profesională.
În discuțiile purtate cu fiecare client, mă asigur de faptul că experiența acumulată în ani de consultanță imobiliară se transformă în plus valoare pentru partenerii agenției Domina Imobiliare. Adrian Savu, Consultant Imobiliar.
  • O dată ce au apelat la o agenție imobiliară care lucrează pe bază de exclusivitate, un vânzător preferă comunicarea prin agenție. Este o ecuație a succesului, respectului și bunei funcționări.

Aveți în plan o tranzacție imobiliară? Ne puteți scrie pe adresa [email protected] sau ne puteți suna la numărul de telefon 0737 800 000.

0737 800 000