Tendințe: Care este percepția gorjenilor cu privire la evoluția pieței imobiliare, conform celui mai nou studiu lansat de Domina Imobiliare

Domina Imobiliare, agenția-reper a industriei de profil din Oltenia, anunță rezultatele studiului de piață aplicat, cu privire la percepția gorjenilor referitoare la evoluția trendurilor imobiliare. La studiu au participat 160 de respondenți, concluziile fiind disponibile în infograficul de mai jos, precum și printr-o analiză creată de consultanții specializați ai agenției Domina Imobiliare.

48.8% dintre respondenți consideră că piața imobiliară va înregistra în următoarele 2-6 luni o scădere moderată, în timp ce 30% cred că va fi vorba doar de o plafonare a prețurilor. Cu siguranță, contextul pandemic va insera corecții ale celor mai importante domenii de activitate, acest aspect generând un cadru favorabil anumitor tipuri de investiții.

Pe termen mediu (6-36 luni), percepția respondenților se îndreaptă către creșteri nesemnificative ale prețurilor (17.5%), în timp ce 23.7% cred că vom asista la o plafonare, iar peste 32% întrevăd o scădere moderată. Astfel, conform datelor, în timp, revenirea economică și reluarea activității în toate industriile locale și externe aduc un plus de creștere și în contextul pieței imobiliare.

34.5% dintre respondenți intenționează să achiziționeze o proprietate în următoarele 3-6 luni

Până la finalul anului 2020, gorjenii au planuri clare cu privire la tranzacțiile imobiliare, o treime dintre respondenți intenționează să achiziționeze o proprietate, în timp ce 11.9% au în vedere vânzarea, iar 10.6% închirierea.

Care sunt proprietățile cu apetit crescut de tranzacționare în anul 2020?

Conform răspunsurilor primite, cei mai mulți dintre gorjeni intenționează să tranzacționeze apartamente (50.5%), terenuri (29.7%) și garsoniere (20.9%). Într-o perioadă în care casa a devenit mai mult decât refugiu de week-end sau de petrecere a timpului după birou, cel mai probabil, românii au început să aprecieze tot mai mult spațiul personal, confortul de acasă, precum și dorința de a avea o casă mai mare sau un teren de construcție pentru viitor.

Mai mult decât atât, peste 77% dintre respondenți au în plan finalizarea unei astfel de tranzacții în următoarele 18 luni, ceea ce indică un set de obiective asumate, date fie de nevoi curente, aflate la baza piramidei, fie de cele care aduc un plus de siguranță și confort vieții de zi cu zi.

În cei peste 12 ani de când suntem parte importantă a pieței imobiliare din Oltenia, am trecut, alături de clienții noștri, prin două momente de cumpănă ale economiei. De data aceasta, însă, ne dorim să înțelegem nevoile, disponibilitatea de investiție, de extindere sau de eficientizare a costurilor, pentru ca alături de servicii de consultanță, clienții noștri să ia cele mai bune decizii pentru ei, pentru familiile și afacerile lor. Răspunsurile primite prin acest studiu, precum și discuțiile pe care le avem întregesc o viziune a pieței, pe care ne dorim să o definim constant prin transparență, deschidere și verticalitate, în tot ceea ce privește tranzacțiile efectuate prin Domina Imobiliare. Ruben Drăghici, General Manager Domina Imobiliare.

Studiul poate fi vizualizat aici.

Date despre studiul de piață

Perioada de implementare a studiului a fost de o lună, în perioada 23 aprilie – 25 mai, fiind vizați respondenți din Oltenia. Studiul a primit 160 de răspunsuri valide.

Despre Domina Imobiliare

Cu experiență de peste 12 ani în domeniul imobiliar, Domina Imobiliare este cel mai important jucător al pieței tranzacțiilor de profil din județul Gorj, având un portofoliu de sute de oferte active constant, gestionate de o echipă specializată. Prin experiența miilor de tranzacții efectuate cu succes, Domina Imobiliare este punctul de întâlnire al nevoilor din industriile creative, de producție și de servicii, fiind principalul reper al celor peste 11.000 de clienți care au beneficiat de serviciile complete ale agenției.

În anul 2019, Domina Imobiliare a ales să demareze un proces amplu de digitalizare a procedurilor și fluxurilor de lucru specifice, devenind una dintre agențiile cu apetit crescut pentru eficientizarea activității imobiliare.

Contact:

www.domina.ro

[email protected]

0737 800 000

0737 800 000