[Ghid Practic] Cum Închiriezi Rapid Un Apartament Cu 2 Camere

Deși te poate cuprinde o ușoară melancolie acum că vara aproape e pe sfârșite și toamna bate la ușă, în imobiliare lucrurile stau diferit.

Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai prospere în imobiliare, mai ales în ceea ce privește închirierile. Dacă te întrebi de ce oamenii iau cu asalt agențiile imobiliare în această perioadă, răspunsul este simplu. Toamna este perioada în care începe școala, universitățile își redeschid porțile pentru studenți, însă, este și momentul propice pentru un nou început.

Dacă ai un apartament cu 2 camere de închiriat, trebuie să afli câteva trucuri cheie care te vor ajuta să îl dai rapid și la un preț bun. Cum îți sună asta?

Dacă ești proprietarul unui apartament cu 2 camere și ți-am trezit deja interesul, citește articolul în continuare pentru a afla la ce sunt atenți viitorii chiriași atunci când trec pragul unui apartament pentru vizionare.

Cum să închiriezi rapid un apartament cu 2 camere în Târgu Jiu?

Nu pune cel mai mare preț

Știu că probabil de la primul punct te-am dezamăgit. Fiind proprietar al unui apartament în Târgu Jiu, cu siguranță vrei să pui cel mai mare preț posibil la închiriere, pentru a ieși în câștig. Cu toții ne dorim să ieșim pe plus, mai ales atunci când este vorba de bani.

Însă, atunci când vorbim de închirieri, viitorul chiriaș va căuta doar cel mai mic preț, pentru că acesta îl va avantaja pe termen lung. Indiferent că apartamentul tău cu 2 camere îi place și poziția lui este una potrivită, nu veți bate palma pentru că nu va fi dispus să facă un compromis la partea financiară. Cel mai probabil, va studia în continuare piața și va vedea prețul apartamentelor în zonă și dacă norocul îi surâde, va găsi un alt apartament care probabil nu îi va oferi aceleași condiții, dar va avea o chirie mai mică.

Acest scenariu se poate repeta, iar cel care va avea de pierdut cel mai mult, vei fi tu, proprietarul apartamentului, pentru că nu vei reuși să îl închiriezi rapid. Vei pierde nu numai timp, ci și bani. În timpul acesta, ai putea încasa deja prima chirie.

Astfel, care e cea mai bună soluție?

Soluția este compromisul. Nu pune un preț mai mic doar de dragul de a scăpa rapid de el, ci alege un preț mediu și fii deschis la negociere. Astfel, nu vei pierde un posibil chiriaș și vei reuși să închei și un contract pe termen lung. Câștig garantat!

Asigură-te că totul este în stare perfectă de funcționare

Verifică instalațiile de la A la Z, asigură-te că nu s-a stricat nimic între timp și electrocasnicele funcționează. Dacă ai un apartament cu 2 camere de închiriat, cel mai probabil ai cel puțin un frigider sau o mașină de spălat. Verifică starea lor înainte să pui apartamentul spre închiriere.

Chiar dacă ți se va părea că vei pierde ceva bani cu toate aceste verificări sau chiar reparații acolo unde este cazul, nu este deloc așa. Este vorba de imaginea ta în fața viitorului chiriaș. În plus, oricum nu vei scăpa de această grijă. Imobilul va rămâne tot al tău, iar reparațiile vor fi tot în grija ta și după ce închiriezi apartamentul.  

Verifică inclusiv mobila. Patul din dormitor, canapeaua din sufragerie și dulapurile pentru haine trebuie să fie fără defecte. Niciun chiriaș nu va trece cu vederea peste o canapea uzată sau peste o ușă cu balamale defecte.

Mobilează complet apartamentul

Dacă ești novice în ceea ce privește închirierile sau e prima dată când îți dai apartamentul în chirie, trebuie să ții cont de acest aspect. Dacă vei avea curiozitatea să arunci o privire peste anunțurile de închirieri, apartamentele nemobilate nu sunt la mare căutare. În plus, un proprietar cu un astfel de apartament nu va primi o chirie prea mare.

În general, viitorii chiriași sunt în căutare de apartamente complet mobilate, unde să nu fie nevoiți să își aducă decât haine și obiecte personale. Închirierea apartamentelor se face pe o perioadă de cel puțin un an de zile. Este puțin probabil să găsești un chiriaș care să aibă mobila sa.

Curățenia este foarte importantă

Tu ca proprietar nu ai nicio vină că fostul chiriaș a lăsat dezordine prin casă, că nu a făcut curățenie la baie sau nu a aruncat tot ce nu îi mai era de folos prin dulapuri.

Ca proprietar, este de datoria ta să prezinți un apartament curat viitorului chiriaș și să îl predai în aceeași stare.

Un viitor chiriaș va fi foarte atent la aspectul ce ține de curățenie și chiar poate fi un principiu care îl poate face să spună, "Da, acesta este apartamentul pe care îl caut!". O locuință curată, îngrijită se face plăcută oricui. Nu uita să văruiești între închirieri și să te asiguri că ai facut tu curățenie așa cum trebuie. Nu te baza pe ce a lăsat fostul chiriaș înainte să elibereze locuința.

Încheie un contract de închiriere

Poate acum ceva timp oamenii închiriau case sau apartamente fără contracte, doar prin înțelegeri. Cele două părți băteau palma și nu existau probleme cu neplata chiriei la timp sau de distrugere a imobilului. Însă, vremurile s-au schimbat, la fel și oamenii, iar un contract de închiriere este soluția perfectă.

Un contract de închiriere îți dă ție, proprietarul apartamentului, siguranță. În contract este menționată data la care chiriașul trebuie să facă plata chiriei, ce îndatoriri, dar și ce drepturi are. Însă, siguranța este de ambele părți. Un contract de închiriere îi oferă chiriașului siguranța că are de-a face cu o persoană corectă.

Respectă intimitatea chiriașului

Ai încheiat contractul, ai bătut palma cu viitorul chiriaș și cu agentul care te-a ajutat să găsești o persoană sau un cuplu pe gustul și după criteriile tale, ce mai e de făcut acum?

Este de înțeles că vrei să te asiguri că apartamentul tău se află în perfectă stare și chiriașul are grijă de acest aspect, însă, respectă-i intimitatea. Dacă ai încheiat un contract, ai văzut probabil că este stipulat faptul că vizitele sunt permise doar în prezența chiriașului și cu acordul acestuia. Poți cere să vezi apartamentul la o anumită perioadă de timp, însă, nu fii insistent. Nimănui nu îi plac astfel de persoane și riști să pierzi chiriașul din acest motiv.

Acum că ai toate informațiile și ponturile necesare să închiriezi rapid un apartament cu 2 camere, nu îți rămâne decât să apelezi la serviciile unei agenții imobiliare serioase și de încredere.

Domina Imobiliare te poate ajuta să pui apartamentul tău cu 2 camere spre închiriere și să găsești chiriași exact după criteriile tale. Nu ezita! Contactează-ne acum telefonic la 0737 800 000 sau 0253 225 454.

0737 800 000