[Din Culise] Despre Meseria De Agent Imobiliar - Cu Teofil Gioancă

Cu siguranță ți-ai pus mereu întrebări despre oamenii din spatele biroului unei agenții imobiliare. Ei bine, acum a sosit momentul să primești şi răspunsurile!

Ți-am pregătit o serie de articole ce cuprind interviuri luate membrilor echipei Domina Imobiliare, interviuri cu ajutorul cărora vei afla cum se îmbină munca cu viața personală și multe alte lucruri interesante.

Spor la citit primul interviu, care îl aduce în prim plan pe Gioancă Teofil!

 

Interviu Cu Teofil Gioancă - Agent Imobiliar Domina

  1. Ce te-a determinat să alegi meseria de agent imobiliar?

Ceea ce m-a determinat să aleg meseria de agent imobiliar a fost provocarea de a cunoaște oameni și situații noi, alături de satisfacția de a oferi ajutorul părților implicate în procesul de tranzacționare.

  1. Cum reușești să împarți viața de familie cu meseria?

Prin echilibrul din viața de familie, dar și cel al activității bazate pe responsabilitate și implicare din domeniul imobiliar.

  1. De cât timp ești agent imobiliar și câți clienți și-au găsit locuința visurilor sau au vândut un imobil datorită ție?

Sunt agent imobiliar din anul 2011, având o experiență profesională de 8 ani, iar persoanele mulțumite care și-au găsit / vândut locuința cu ajutorul meu sunt aproximativ 500.

  1. Ce înseamnă Domina Imobiliare pentru tine?

Domina Imobiliare pot spune că înseamnă totul. Am învățat aici ce înseamnă să fiu un bun agent imobliar, să am răbdare, să sper și în final să ajung un om util societății, oamenilor cu care lucrez. Am încercat să nu dezamăgesc, ba din contră, să fac tot ce se poate ca să fiu folositor atât pentru mine, dar mai ales pentru cei din jur. Mă simt mândru că lucrez în această firmă, iar în viitor voi realiza și mai multe target-uri, precum și cerințe ale părților.

  1. Ce crezi că diferențiază Domina Imobiliare de alte agenții de profil?

Domina se diferențiază de alte agenții imobiliare prin cele mai bune oferte de pe piață, prin pregătirea și dezvoltarea permanentă a agenților imobiliari, prin investiții constante în domeniul de informare, promovarea agenției imobliare, implicarea în procesul de tranzacționare a imobilelor și prin mulțumirea tuturor părților implicate.

  1. E mai greu să vinzi un imobil sau să cumperi? De ce?

Cea mai mare provocare este vânzarea unui imobil, deoarece anumiți proprietari sunt legați sentimental și emoțional de el. Astfel, aceștia creează un moment mai ”anevoios” în luarea unei decizii de tranzacționare, dar, totodată, și din cauza lipsei de negociere. Cumpărarea imobilului este mai facilă datorită nevoii, dorinței de investiție și chiar a ofertei bune.

  1. Ce înseamnă o tranzacție imobiliară cu "probleme"?

O tranzacție cu probleme ține de mai mulți factori: respectiv de natura juridică, de vicii ascunse, suprapuneri la terenuri, modificări / construcții fără autorizație, de natură financiară (stabilirea și negocierea prețului sau probleme personale ale părților.

  1. Ce valoare a avut cea mai mare tranzacție intermediată de tine?

Cea mai mare tranzacție intermediată de mine a fost de 250.000 euro.

  1. Care a fost cea mai frumoasă mulțumire pe care ai primit-o de la un client și de ce ți-a rămas în suflet?

Cea mai frumoasă mulțumire pe care am primit-o de la un client a reprezentat-o achiziționarea unui imobil care a fost concretizat destul de anevoios, dar în final s-a rezolvat cu bine și mi-au rămas în suflet lacrimile de bucurie ale cumpărătorului.

  1. Ce întreabă oamenii pentru prima dată atunci când îți trec pragul?

Oamenii întreabă pur și simplu cum pot să cumpere sau să vândă un imobil.

  1. Cum gestionezi clienții dificili?

Clienții dificili îi gestionez cu răbdare și calmitate, prin exprimarea liberei voințe a acestora privind motivele de nemulțumire ale tranzacției și găsirea unor soluții favorabile tuturor părților implicate.

  1. De ce crezi că oamenii tind să nu aibă încredere în agenții imobiliari?

Oamenii tind să nu aibă încredere în agenții imobiliari din cauza informaților greșite auzite de la alte persoane, care fie au fost nemulțumite de un agent imobiliar și judecă la modul general, fie consideră că meseria de agent imobiliar este simplă și o pot face și ei.

  1. Cum vezi Domina Imobiliare peste 5 ani? Dar peste 10?

Văd Domina dezvoltată peste 5 ani, cu o echipă pregatită să ofere ajutorul persoanelor care doresc să încheie o tranzacție imobiliară. Peste 10 ani Domina Imobiliare se va dezvolta pe plan național, cuprinzând mai multe zone, orașe ale țării.

  1. Cum ți-ai descrie meseria pentru ca orice om aflat pe stradă să înțeleagă cu ce te ocupi?

Aș descri-o prin prestarea de către mine a unui serviciu, explicându-i omului că îl pot ajuta să își găsească și să achiziționeze proprietatea perfectă.

  1. Îți influențează cariera în vreun fel viața personală? Crezi că ai acționa altfel în anumite situații dacă nu ai fi agent imobiliar?

Cariera nu îmi influențează viața personală, deoarece știu să-mi gestionez timpul prin organizarea eficientă a programului de lucru, folosind o agendă cu sarcini și priorități, pentru a putea gestiona clienții. Doar prin disciplină și punctualitate putem obține productivitate și putem realiza toate sarcinile. La fel și pentru cea de-a doua întrebare.

 

Nu-i așa că a fost o lectură pe cinste și ai descoperit o mulțime de informații inedite? Suntem oameni, exact ca tine, avem zile lungi și obositoare, dar frumoase și productive.

Acum că ne cunoști ceva mai bine, îți aşteptăm apelul la 0737.800.000, pentru a putea încheia tranzacția imobiliară de care ai nevoie!

0737 800 000