De Ce Este O Idee Bună Să Îți Iei O Casă Aflată La Vânzare, În Gorj

Dacă ți-ai petrecut toată viața într-un apartament, sunt sigur că te încântă ideea de a locui la casă, fie că vorbim despre una în oraș sau chiar la țară.

Tot mai mulți gorjeni aleg să se mute la casă pentru a scăpa de spațiul strâmt din apartamentele lor și de zbuciumul asociat cu viața la bloc, dar și pentru a fi cât mai aproape de natură.

Traiul la bloc implică multe sacrificii, îndeosebi în ceea ce privește spațiul. Trebuie să fii extrem de creativ cu cei câțiva metri pătrați pe care îi ai la dispoziție.

În plus, ești nevoit să fii mereu atent la volumul decibelilor pentru a nu-ți deranja vecinii de deasupra sau de dedesubt.

Nu mă înțelege greșit, viața la apartament este ideală pentru multe persoane și pe bună dreptate. Nu plătești mult la întreținere și nu trebuie să depui prea multă muncă. Aici mă refer la curățenie și reparații.

Fără dar și poate, aceasta este dezbaterea eternă de pe piața imobiliară din România. Casă sau apartament? Aceasta-i întrebarea cheie.

Cu siguranță, din punct de vedere financiar, este mult mai ușor să cumperi o garsonieră sau un apartament cu două camere decât o casă. Plus că nu trebuie să investești foarte mult într-o locuință la bloc pentru a o amenaja așa cum îți dorești.

Cu toate acestea, dacă optezi să cumperi o casă de vânzare în Gorj, vei avea mai multe camere, mai mult spațiu și, de ce nu, o curte spațioasă și garaj.

Mai departe îți voi expune mai multe motive pentru care este o idee bună să achiziționezi o casă aflată acum la vânzare în Gorj.

 

O casă în Gorj este ideală pentru familiile numeroase

Poate acum nu te gândești la copii și nu ai în plan să îți mărești familia, deci un apartament nu este o opțiune chiar atât de rea pentru tine și partenera/partenereul tău de viață.

Dar pune-ți următoarea întrebare: ce se va întâmpla peste câțiva ani? Nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Fețe noi pot apărea în familia ta și va trebui să îți crești copiii într-o garsonieră sau într-un apartament de dimensiuni reduse.

Nu este un scenariu prea plăcut, nu-i așa?

Copiii au nevoie de spațiul necesar pentru a se desfășura în voie și pentru a se dezvolta armonios. De asemenea, vei sta mereu cu grija lor dacă îi lași să se joace afară.

La casă, situația este diferită. Se pot juca cât este ziua de lungă în curte și îți va fi ușor să îi supraveghezi dacă ies la joacă cu alți copii.

Și nu mai menționez faptul că vor crește foarte repede și vor avea acea nevoie firească de intimitate, specifică oricărui adolescent, de care nu se pot bucura într-un apartament mic.

Și nu este ușor nici pentru tine, mai ales dacă ești părinte și cauți un sanctuar în care să îți reculegi gândurile după o zi grea. Mult succes să găsești acel loc al tău într-o garsonieră sau un apartament cu 2 camere.

 

Te vei bucura de mișcare în aer liber

Viața la oraș este din ce în ce mai sufocantă, iar problema spațiului este mai presantă ca niciodată.  Mulți oameni sunt de părere că a fi proprietar de pământ este unul dintre cele mai satisfăcătoare și profunde sentimene, iar eu tind să le dau dreptate.

Poate vrei să îți amenajezi o grădină superbă sau să crești legume pentru consumul propriu. Le poți face pe amândouă dacă alegi o casă cu un teren generos. Astfel, dacă ai veleități de agricultor sau cultivator, vei avea un loc propice în care să îți urmezi pasiunile.

 

Poți construi și amenaja după placul inimii

Ești o persoană adultă, iar asta înseamnă că ai dezvoltat unele gusturi și preferințe estetice în ceea ce privește locuința ta.

Spre deosebire de apartamente, un avantaj major al caselor este faptul că poți face atâtea lucruri și în atâtea moduri diferite.

Vrei să dărâmi pereții? Nicio problemă.

Vrei să vopsești tencuiala fațadei? Nu te oprește absolut nimeni și nimic.

Indiferent că vrei să construiești un garaj sau un hambar, să instalezi diverse corpuri de iluminat sau să fixezi un leagăn într-un copac, ai parte de toată libertatea din lume și de nenumărate moduri în care să îți exprimi creativitatea.

Încearcă să faci lucrurile astea la bloc…unde îți este frică și să bați un cui fară să te gândești că ai putea afecta structura de rezistență a imobilului.

 

Ai mai mult loc pentru musafiri

Dacă ai peste 25 de ani, probabil ești conștient că nu mai merge să îți inviți prietenii să doarmă pe canapea așa cum o făceai în timpul facultății.

Într-un apartament, abia ai loc pentru tine și familia ta. Unde să mai încapă și musafirii, mai ales dacă vor să își petreacă noaptea la tine?

Casele au un avantaj enorm deoarece dispui de suficiente camere pentru a amenaja una special pentru oaspeți. Poți fi sigur astfel că le vei oferi tot confortul necesar prietenilor și rudelor care te vizitează.

 

Vei respira aer curat

Foarte mulți gorjeni se mută din Târgu Jiu în alte localități de la periferie deoarece vor să se bucure de liniște și să respire un aer mai curat.

În localitățile din județul Gorj, nu vei experimenta poluarea așa cum o faci în zonele centrale ale Târgu Jiului. În zonele rurale, circulă mai puține mașini, iar noxele industriale nu sunt atât de prezente în aer.

Din moment ce vei avea  în aproapiere mulți copaci și păduri, aerul va fi mult mai plăcut de respirat. De altfel, județul Gorj este renumit pentru pădurile sale. Ele pot constitui un loc numai bun de explorat cu familia în timpul liber!

Acum te-ai convins de ce ce este o idee bună să renunți la garsoniera sau apartamentul tău și să alegi spațiul și liniștea caracteristice traiului la casă?

Dacă ești gata să faci marea trecere de la un apartament la o casă spațioasă în județul Gorj, Domina Imobiliare este aici să te ajute pentru ca tu să iei cea mai bună decizie.

Verifică oferta noastră de pe site, cu case de vânzare în Gorj, sau sună-ne chiar acum la următoarele numere de telefon: 0737 800 000 sau 0253 225 454.

0737 800 000