Cum să creezi o casă în stil minimalist? Trucuri şi sfaturi practice:

Redecorarea periodică a casei este întotdeauna bine-venită.

 

Reamenajările pe care le faci în casă, aşa cum ţi-am spus în acest articol, te pot ajuta să-i creşti valoarea, să o vinzi la un preţ mai mare.

Dacă potenţialilor proprietari sau chiriaşilor (în cazul în care vrei să închiriezi) le place casa ta, vei încheia mai rapid tranzacţia, iar persoanele respective vor fi mai puţin dispuse să negocieze preţul, dacă sunt încântate de ceea ce văd.

Dacă te gândeşti să redecorezi casa, pentru beneficiul propriu, este perfect. Până la urmă, "nicăieri nu e mai bine ca acasă". Aşa că, dacă starea de spirit pe care o ai atunci când păşeşti în casă, după o zi obositoare, nu este tocmai cea pe care o doreşti, esti îndreptăţit să faci nişte schimbări.

 

 

Însă, înainte de a-ţi da "pe tavă" câteva sfaturi, haide să facem împreună un mic exerciţiu de imaginaţie.

Gândeşte-te câteva secunde şi răspunde-ţi la întrebarea:

Ce îţi vine în minte prima dată atunci când vine vorba de redecorarea casei?

Alergatură prin magazine în căutarea lucrurilor "perfecte" pentru locuinţa ta?

Stres? Agitaţie? Mormane de moloz? Casa învelită în celofane şi ziare?

Cumva în minte îţi încolţeste gândul: "Ooo nu, alţi bani de cheltuit... şi eu care mă bucuram că abia am terminat cu ratele la bancă!"?

Dacă ţi-am ghicit cât de cât starea de spirit, vreau să ştii că am o soluţie. De azi încolo, reamenajarea locuinţei tale nu mai trebuie să vină la pachet cu o serie de stări negative, legate de disconfortul prin care trebuie să treci pentru a ajunge să ai o casă primitoare, cu o atmosferă relaxantă.

Şi e mai ieftin decât ai putea crede.

S-ar putea chiar să nici nu trebuiască să scoţi bani din buzunar.

Cum aşa?

Da. Este perfect adevărat. Şi acest "secret" se rezumă în 2 cuvinte: "stilul minimalist".

Despre asta vom vorbi în continuare.

 

 

Am creat un infografic care să te ajute să înţelegi cum "mai puţin" poate însemna câteodată "mai mult".

"Mai puţin" poate reprezenta pentru tine soluţia salvatoare pe care o aşteptai pentru a face curăţenie mai rapid şi cu un efort mai mic în casa ta, pentru ca încăperile casei tale să îţi confere starea de calm, relaxare şi optimism după care tânjim cu toţii.

 

 

 

"Fericirea stă în lucrurile simple, iar simplitatea înnobilează pe oricine.", spune Angela Peschir în cartea sa, Cuvinte de aur pentru suflete de aur.

 

Stilul minimalist exact asta face. Te ajută să dai la o parte din locuinţa ta toate acele lucruri lipsite de importanţă, toate acele lucruri materiale pe care le-ai adunat gramadă de-a lungul anilor şi să scoţi la iveală un spaţiu luminos, confortabil, care îndeamnă la linişte, calm şi armonie; un spaţiu primitor în care spiritul tău este liber să alerge şi să se desfeţe zi de zi.

0737 800 000