Cum Să Te Asiguri Că Alegi O Agenție Imobiliară Serioasă

La ce anume sunt atenți clienții când aleg o agenție imobiliară?

Majoritatea clienților aleg o agenție imobiliară în funcție de comision. Din punctul lor de vedere, cu cât comisionul este mai mic, cu atât mai bine. Și da, în anumite situații un comision mai mic înseamnă un câștig mai mare pentru tine.

Spre exemplu, în cazul băncilor, o dobândă mai mică, înseamnă mai mulți bani rămași în buzunarul tău.

Însă, există și excepții de la această regulă. În domeniul imobiliar lucrurile stau diferit.

În acest articol vei vedea de ce comisionul cât mai mic nu ar trebui să fie principalul motiv al alegerii unei agenții imobiliare și la ce anume este bine să fii atent atunci când alegi serviciile unei agenții imobiliare.

Cum aleg clienții o agenție imobiliară versus cum ar trebui să aleagă

În funcție de comisionul acordat agenției imobiliare

Cu toții ne dorim să ieșim "în avantaj" în tot ceea ce facem. Este în natura umană. Însă, atunci când văd cât de mulți clienți se îndreaptă spre agenți sau agenții care cer comisioane foarte mici, nu consider că e în avantajul vreunei părți. Un comision mic, cerut de o agenție, pune încă din start tranzacția în pericol.

Te vei întreba probabil, de ce?

Un angajat mulțumit va da randament la locul de muncă. Este desigur și cazul consultanților imobiliari. În cazul în care, comisionul acordat unui agent este redus, implicarea lui va fi pe măsură. Un comision mic, o implicare redusă!

De asemenea, și agenția are de suferit, nu doar agentul, deoarece nu va putea investi mai apoi în dezvoltarea afacerii.

Cu cât agenția cere un comision cât mai aproape de cel standard de pe piață, cu atât mai mult merită atenția ta. Un comision mai mare îți garantează și implicarea acesteia pe masură.

În funcție de obligațiile între părți specificate în contract

Un alt principiu după care oamenii aleg să colaboreze cu o agenție este neasumarea obligațiilor contractuale. Punctual, este vorba atât de clauze, dar și de nesemnarea contractului în sine.

Deși, la prima vedere, clienții văd neasumarea obligațiilor contractuale ca un avantaj pentru ei și un dezavantaj pentru agenție, adevărul este diferit. "Fuga de responsabilitate" se întoarce întotdeauna împotriva clientului.

Dacă agenția nu are nicio siguranță din partea clientului că va primi onorariul promis, nu va face eforturi prea mari pentru proprietatea respectivă.

Gândește-te, dacă șeful tău te-ar anunța la începutul lunii că nu e sigur că îți poate da salariul la sfârșit de lună? De câtă implicare și devotament vei da dovadă? Cu siguranță mult mai puțin decât atunci când ești motivat de salariul pe care trebuie să îl primești.

Este la fel și în cazul agenției imobiliare.

Și agenții imobiliari au responsabilități și facturi de plătit la sfârșit de lună, ca și tine.

Atunci când există un contract între părți, o agenție imobiliară serioasă va face eforturi suplimentare pentru proprietatea respectivă. Este și în interesul agenției imobiliare să finalizeze tranzacția cât mai profitabil pentru client, pentru că atunci își poate încasa comisionul stabilit în momentul semnării contractului. 

Cu siguranță, nici tu nu vrei să pierzi timpul, ci să închei cât mai repede o tranzacție cât mai profitabilă și la un preț cât mai bun.

Alege acum o agenție imobiliară serioasă! Este în avantajul tău!

Pune în balanță toate motivele pe care ți le-am enumerat în acest articol. Cum este mai profitabil pentru tine, ca viitor client?

Acum, că ai înțeles că în cazul în care ai un imobil de vânzare, varianta semnării unui contract și un comision corect acordat agenției, te vor face clar să-ți vinzi imobilul într-un timp mai scurt, nu voi încheia înainte de a-ți face o precizare.

Noi, Domina Imobiliare suntem cea mai bună alegere pe care o poți face, atunci când ai un imobil de vânzare.

De ce?

Iată doar câteva dintre motivele pentru care noi, Domina Imobiliare, suntem cea mai bună alegere pe care tu o poți face, atunci când ai un imobil/ teren de vânzare sau de închiriere:

  • avem experiență: suntem de peste 11 ani pe piață și avem peste 9.200 clienți mulțumiți
  • avem cea mai mare echipă de consultanți imobiliari
  • avem cea mai bună prezență online
  • site-ul nostru are peste 20 000 vizite lunar
  • pagina noastră de Facebook are peste 5.400 fani
  • avem peste 2.700 de abonați prin email și offline

Te-ai convins? Chiar suntem o agenție imobiliară serioasă și asta nu o spunem noi, ci statisticile de mai sus și toți clienții noștri mulțumiți de colaborarea cu noi de 11 ani încoace.

Am dezvoltat de-a lungul anilor, cu clienții noștri, relații bazate pe încredere și seriozitate de ambele părți. Mai mult, clienții mulțumiți de colaborarea cu noi au revenit peste ani pentru tranzacționarea unui alt imobil sau teren. Ei bine, asta numesc eu, o colaborare de succes!

Dacă și tu vrei să apelezi la serviciile noastre, contactează-ne direct pe site-ul nostru, www.domina.ro sau la telefon: 0737 800 000 / 0253 225 454 și noi te vom ajuta să vinzi sau să închiriezi imobilul sau terenul pe care-l deții.

0737 800 000