[Interviu Cu Adrian Răscol] Ce Presupune Meseria De Agent Imobiliar

Destul de mulți oameni au o părere negativă despre agenții imobiliari. Într-adevăr, nu există pădure fără uscături, însă, nu putem generaliza. Întotdeauna există și excepții de la regulă.

Acesta este și motivul pentru care ne-am decis să publicăm această serie de interviuri (cel de-al 3-lea interviu din această serie îl găsești mai jos).

Ne-am propus ca, prin intermediul răspunsurilor pe care le găsești în interviu, să ne punem "sufletul pe tavă", să iți dezvăluim mai multe despre noi, despre lucrurile în care credem și despre modul cum împăcăm viața personală cu meseria noastră + alte câteva lucruri interesante despre acest domeniu fascinant, pe care doar agenții imobiliari le știu. :)

Spor la citit cel de-al treilea interviu, care îl are ca protagonist, pe Adrian Răscol.

Interviu Cu Adrian Răscol - Agent Imobiliar Domina

Ce te-a determinat să alegi meseria de agent imobiliar?

La recomandarea unui prieten care a lucrat în domeniul imobiliar și care mi-a explicat avantajele acestei meserii, am realizat că mi s-ar putea potrivi.

De cât timp ești agent imobiliar și câți clienți și-au găsit locuința visurilor sau au vândut un imobil datorită ție?

Eu activez în domeniul imobiliar din anul 2006, iar numărul clienților cu care am colaborat, l-am pierdut de mult. :D

Ce înseamnă Domina Imobiliare pentru tine?

Domina Imobiliare înseamnă pentru mine 3 lucruri:

  • apartenența la un brand
  • echipă tânără și dinamică
  • cadrul ideal pentru dezvoltare profesională și personală

 

Ce crezi că diferențiază Domina Imobiliare de alte agenții de profil?

În primul rând, aș spune, echipa! Suntem opt persoane care se pot ocupa de o proprietate sau de cererea unui client.

În al doilea rând, logistica de care dispunem, CRM, newslettere, pachetele pentru anunțurile promovate, baza de date cu clienți.

Ce este mai dificil: să vinzi un imobil sau să-l cumperi? De ce?

Cumpărarea unui imobil este mai problematică deoarece așteptările clienților sunt mai mari decât ceea ce oferă piața imobiliară. Oamenii sunt sceptici din punctul de vedere al documentației imobilului pe care doresc să-l achiziționeze iar băncile au devenit mult mai restrictive asupra creditării.

Ce înseamnă o tranzacție imobiliară cu "probleme"?

"Problemele" apar de cele mai multe ori, din cauza mentalității clienților sau din orgoliul unora dintre ei. Desigur, probleme pot apărea și din cauza situației juridice a actelor, ceea ce presupune o durată mai lungă a realizării tranzacției.

Ce valoare a avut cea mai mare tranzacție intermediată de tine?

Cele mai mari tranzacții imobiliare efectuate de mine au fost în jurul sumei de 180.000 Euro.

Care a fost cea mai frumoasă mulțumire pe care ai primit-o de la un client și de ce ți-a rămas în suflet?

Majoritatea tranzacțiilor încheiate oferă un grad mare de satisfacție din partea clienților.  Acea bucurie ne generează în permanență energie și optimism să continuăm să facem ceea ce știm mai bine și anume, să îi ajutăm să își găsească locuința visurilor.

Ce întreabă oamenii pentru prima dată atunci când îți trec pragul?

Proprietarii întreabă condițiile de colaborare cu agenția, în timp ce cumpărătorii și chiriașii întreabă despre ofertele disponibile.

Cum gestionezi clienții dificili?

Clienții dificili îi gestionez cu calmitate. Le explic pașii care trebuie făcuți în continuare. Fie că este vorba despre vânzător sau cumpărător, siguranța în ceea ce fac mă ajută să gestionez clienții dificili.

De ce crezi că oamenii tind să nu aibă încredere în agenții imobiliari?

Unii clienți tind să nu aibă încredere în agenți datorită lipsei de informare asupra meseriei noastre, dar după ce le explicăm care sunt avantajele colaborării cu noi, majoritatea decid să colaborăm.

Cum vezi Domina Imobiliare peste 5 ani? Dar peste 10?

Peste 5 ani văd o extindere a agenției Domina Imobiliare în zona Olteniei și principalele orașe, iar peste 10 ani o acoperire la nivel național.

Cum ți-ai descrie meseria pentru ca orice om aflat pe stradă să înțeleagă cu ce te ocupi?

În primul rând, aș explica, că prin intermediul nostru, tranzacția imobiliară este mai simplă atât pentru vânzător cât și pentru cumpărător.

Pe vânzător îl scutim de nenumăratele telefoane primite de la clienții care vor să afle detalii despre proprietate, clasificăm clienții și asigurăm securitatea tranzacției. Iar pentru cumpărători: clasificăm nevoile acestora și cerințele de cumpărare, recomandăm proprietăți care se încadrează în bugetul și preferințele lor, asigurăm situația juridică a documentelor și bunul mers al tranzacției.

Îți influențează cariera în vreun fel viața personală? Crezi că ai acționa altfel în anumite situații dacă nu ai fi agent imobiliar?

Desigur! Cariera de agent imobiliar influențează puternic viața personală. Cunoștințele acumulate în această meserie sunt foarte diverse, acestea ajutându-mă foarte mult și în viața personală.

Nu-i așa că acesta a fost un interviu interesant? Meseria de agent imobiliar nu este ușoară, însă, este practicată cu multă pasiune de cei care o îndrăgesc.

Acum că ai avut ocazia să ne cunoști ceva mai bine, te așteptăm bucuroși la sediul nostru, direct pe site sau la telefon 0737.800.000. Vom face toate eforturile pentru ca tu sa închei tranzacția mult dorită cu avantaje maxime!

0737 800 000