Închirieri De Spații Comerciale În Tg. Jiu - 5 Ponturi Utile

Ești un antreprenor priceput și ai reușit să îți pui la punct toate detaliile afacerii, mai puțin spațiul în care îți vei desfășura activitatea? Spațiul este extrem de important pentru orice afacere, însă, trebuie să ai anumite criterii în vedere atunci când îți începi căutările. Doar așa vei ști sigur că ai găsit spațiul comercial perfect pentru necesitățile afacerii tale.

Pentru a afla la ce anume să fii atent atunci când vrei să închiriezi un spațiu comercial în Tg. Jiu, citește articolul în continuare. Crede-mă, vei avea nevoie de câteva ponturi pentru a începe cu dreptul.

Indiferent de domeniul afacerii tale, vrei să fii sigur că ai ales cel mai bun spațiu în care să-ți desfășori activitatea, corect?

Deci, hai să trecem la treabă!

Ce criterii trebuie să îndeplinească viitorul spațiu comercial în care îți vei desfășura activitatea:

 

  1. Locația

Un prim aspect de luat în calcul este locația. La fel ca în cazul apartamentelor sau caselor de închiriat, locația reprezintă un principiu important. Dacă în cazul caselor sau apartamentelor vorbim de accesibilitate și anume, cu cât imobilul se află mai aproape de centru, mai aproape de punctele de interes, cu atât este mai dorit și mai căutat, nici în cazul spațiilor comerciale lucrurile nu stau diferit.

Cu cât spațiul comercial este situat mai în centru, sau mai aproape de o zona foarte tranzitată, cu atât mai bine pentru afacerea ta. Succesul afacerii tale este în strânsă legătură cu locația spațiului comercial. Dacă alegi o locație la periferie, șansele ca un număr mare de clienți să apeleze zilnic la serviciile tale sau să-ți cumpere produsele de pe raftul magazinului tau fizic, sunt destul de mici.

Dacă vrei să deschizi un restaurant, o farmacie sau un magazin cu haine, o locație cât mai centrală este ideală. Desigur, atunci când vorbim de locație și de afacerea ta, nu uita să ai în vedere și ce anume vei vinde.

Să deschizi un restaurant cu specific și un meniu sofisticat într-un cartier unde locuiesc oameni cu venituri medii, nu îți va aduce prea multe beneficii. Cu siguranță oamenii din acel cartier nu își vor permite să îți calce pragul prea des. Iar acest exemplu ne duce direct spre cel de-al doilea criteriu.

 

  1. Chiria spațiului

Dacă pornești căutările pentru închirierea unui spațiu comercial în Târgu Jiu după o chirie cât mai mică, este posibil să te trezești exact în scenariul de mai sus. O chirie mai mică poți găsi într-adevăr în zonele periferice și poate vei considera că ai tras lozul cel mare, însă, nu este deloc așa.

Pe termen lung, afacerea ta va avea foarte mult de pierdut din cauza locației care nu o avantajează și nu îți poate aduce clienți.

Astfel că, în căutările tale este recomandat să fii realist și să îți faci un plan al afacerii. Așa vei ști cât de mult poți oferi pe chirie lunar chiar de la începutul căutărilor. Este bine să fii pregătit și mai ales informat. Iar un plan pe termen lung este ideal pentru orice antreprenor.

 

  1. Dotările spațiului comercial

Un lucru important atunci când ai găsit un spațiu comercial care se încadrează atât în chiria pe care o căutai și se află și într-o locație accesibilă, sunt dotările cu care vine. Desigur, aici trebuie să ai în vedere tipul afacerii tale și ce dotări necesită aceasta. În cazul unui restaurant, vei avea cu siguranță nevoie de un spațiu care să îți ofere dotări pentru o bucătărie.

Dacă spațiul nu îți oferă aceste dotări, există și posibilitatea să îl modifici după necesitățile tale, cu acordul proprietarului, bineînțeles.

Deși par 2 aspecte ușor de neglijat pentru că, "Ce spațiu comercial nu are curent și aer condiționat?". Ei bine, ai fi uimit să afli că astfel de spații chiar există. Însă, nu vom lua un astfel de caz în discuție. Prin aceste 2 aspecte mă refer strict la necesitățile afacerii tale. Asigură-te că spațiul comercial îți poate furniza suficientă energie electrică.

În cazul în care vei avea un consum mare de energie electrică datorită utilajelor sau aparatelor pe care le vei folosi, este important să afli ce consum poate suporta rețeaua electrică și dacă există un generator în cazul în care se întrerupe curentul.

Un alt lucru de luat în seamă pentru orice afacere, este aerul condiționat care nu poate lipsi din niciun spațiu comercial al unei afaceri care se respectă. Fii atent și la acest aspect atunci când inspectezi locația.

 

  1. Accesul clienților

Atunci când vorbim de acces nu ne referim doar la cât de central este poziționat spațiul comercial ci și la cât de facil pot ajunge clienții la tine. Aici vorbim strict de parcare. Poate un aspect ignorat de mulți, acesta poate face diferența pentru clienți. Gândește-te, atunci când un client are de ales între a merge într-un loc care îi asigură parcare și unul care nu are parcare, astfel că este nevoit să dea câteva ture până să găsească unde să își lase mașina, ce va alege?

Sunt sigur că ai ajuns la aceeași concluzie ca și mine. Este extrem de important să asiguri facilități viitorilor clienți, iar parcarea este una dintre ele.

 

  1. Regulamentul zonal

Acum că ai găsit spațiul comercial care are dotările pe care le dorești, nu te grăbi să semnezi contractul. Trebuie să iei în considerare regulamentul zonal și dacă afacerea ta se încadrează în acesta, apoi semnează contractul.

Așadar, am ajuns și la finalul ghidului meu despre cum să închiriezi un spațiu comercial în Târgu Jiu. Sper că informațiile pe care le-ai găsit în acest articol ți-au fost utile, iar dacă ai nevoie de ajutor în căutarea spațiului comercial perfect pentru afacerea ta, apelează la noi, echipa Domina Imobiliare și te ajutăm cu mare drag. Ne poți contacta direct pe site sau la telefon 0737.800.000.

0737 800 000