Contractul de reprezentare exclusivă – drumul spre succes în tranzacțiile imobiliare!

Prin definiție, un contract este un acord scris, între două sau mai multe părți, ce are rolul de a stabili un set de norme care să apere obiectivul comun al tuturor părților. Așadar, și un contract de exclusivitate trebuie să fie privit ca un acord scris, ce aduce beneficii finale părților implicate prin clauzele stipulate.

Contractele de reprezentare exclusivă au devenit parte din protocolul Domina Imobiliare încă din momentul lansării brandului pe piața locală. Maturizarea unui domeniu necesită normare, așadar, pentru a putea oferi un set de beneficii complete tuturor părților implicate, pentru a putea monitoriza evoluția unei oferte în raport cu interesul manifestat de clienți, am introdus contractul de exclusivitate.

De ce este un contract de reprezentare exclusivă un beneficiu pentru toate părțile implicate într-o tranzacție imobiliară?

În cei peste 12 ani de activitate pe piața din Oltenia, Domina Imobiliare a experimentat o gamă largă de situații ce au devenit, în timp, indicatori ai activității noastre pentru o mai bună relaționare cu fiecare client. Astfel, am înțeles că pentru a reprezenta cu succes interesele oricărei părți implicate într-o tranzacție imobiliară este important să fim 100% dedicați acestui proces. Iar acest lucru poate fi explicat prin:

  • Capacitatea de a înțelege nevoile fiecărui client, în mod personalizat, pentru a asigura finalizarea tranzacției într-un interval de timp conform așteptărilor. Consultanța imobiliară este esențială.
  • Alocarea resurselor necesare identificării oportunităților potrivite fiecărui client (cercetare, verificare oferte existente în portofoliu).
  • Alocarea resurselor de promovare în vederea finalizării tranzacției într-un interval de timp optim. Fiecare ofertă aflată în portofoliul agenției Domina Imobiliare beneficiază de expunere în toate canalele online (website-ul agenției, aplicații software de tip CRM), de o documentare în detaliu (ședințe foto/video actualizate, texte și descrieri care pun în valoare proprietatea), bannere de indicare a proprietății, campanii de promovare extinse. În cazul în care nu ar exista un contract de exclusivitate, agenția nu și-ar putea asuma aceste costuri întrucât adesea înțelegerile mutuale dintre beneficiar și agenții imobiliari pot urma și scenarii de retragere a anunțului sau de renunțare la colaborare fără un temei concludent. Astfel, am vorbi despre investiții continue în activități de promovare și de vânzare și de încasări inconstante și incerte.
  • Monitorizarea instrumentelor și canalelor de vânzare adiacente. Un vânzător care nu apelează la o agenție va alege, cu siguranță, platformele de tip marketplace complementare (OLX sau dedicate industriei imobiliare). Un astfel de parteneriat înseamnă alocarea resurselor de timp și financiare pentru listarea ofertei, promovarea, dar și pentru răspunsuri la apeluri telefonice, planificări ale vizionărilor și gestionarea negocierilor cu potențialii clienți interesați. Acest lucru înseamnă alocarea unor zile de concediu sau a unor ore dedicate, drumuri la proprietate (deci alte costuri implicate), abonamente susținute de vânzător în cazul anunțurilor plătite în platformele imobiliare. Prin contractul cu Domina Imobiliare, toate acestea sunt incluse în comisionul final, asociat cu finalizarea cu succes a tranzacției.
  • Stabilirea prețului corect. Prețul corect cerut poate face diferența între succesul tranzacției sau amânarea vânzării. Mai exact, o evaluare corectă înseamnă diferența dintre încasarea costului corect sau pierderea unor bani prin devalorizarea proprietății sau prin investiții lunare făcute în diverse canale de promovare sau de vânzare. În cazul unui contract de exclusivitate, clienții Domina Imobiliare beneficiază de consultanță dedicată, în vederea stabilirii corecte a prețului sau intervalului de preț corect asociat unei proprietăți, consultanța fiind inclusă în comisionul aplicat doar la încheierea tranzacției.
  • Comunicare permanentă cu agentul. Contractele de reprezentare exclusivă înseamnă un acord pe o perioadă nedefinită între două sau mai multe părți. În tot acest timp, agentul imobiliar va răspunde sugestiilor, neclarităților și posibilelor idei strategice pe care clientul le are, comunicarea fiind esențială în atingerea obiectivelor comune.
  • În cazul unui contract de reprezentare exclusivă, agenția imobiliară asigură demersuri în vederea evaluării și validării informațiilor de natură juridică necesare luării unei decizii de achiziție (analiză juridică a documentelor clientului, promisiune de vânzare-cumpărare, contract de vânzare-cumpărare sau contract de închiriere).

Aveți în plan o achiziție sau o vânzare imobiliară? Vă așteptăm la sediul Domina Imobiliare pentru a vă prezenta lista de servicii imobiliare complete oferite, precum și pentru a vă indica portofoliul de oferte actualizate.

0737 800 000